Julkonserter och sådant (2015/2016)

Trettondagen avhölls ett traditionellt och populärt program i Loshults församling. För min egen del (undertecknad/red.) var det bl a uruppförande av min tonsättning av “Tomten” (Viktor Rydberg). Den framfördes av Lena Hj och Elisabet B (den sistnämnda, kantorn, sjöng och spelade piano) Lokalerna var fyllda till mer än bristningsgränsen! I kyrkan sjöng Mixkören (barn och ungdomar) två verser på min julsång ” I julens tid” (text och musik. Den framfördes i sin helhet i programmet “Julens sånger” 27/12 bl a av mig själv som sångsolist (lite modigt, tycker jag nog!) Den har också blivit omtyckt i kyrkor runtomkring, utöver Loshult) t ex Pjätteryd och Göteryd. I Göteryd framfördes “I julens tid” under midnattsmässan på julafton, av sångsolister.

“Vi sjunger julens sånger” är ett annat traditionstyngt julprogram i Loshults Kyrka (27 /12). För egen del medverkade jag med uruppförande av min julsång Midvintertid (text och musik), med recitation av Lena Hjalmarsson och gitarrspel av mig själv.
Vidare framförde jag som sångsolist min julsång “I julens tid” (En stjärna har tänts) Jag hade också gjort en tonsättning av Z Topelius “Julvisa”, men den sparar vi till nästa år.